Cum să păstrați contactul redus cu persoanele toxice în timpul sărbătorilor?

Poate vrei să-i vezi pe o parte din familia ta, dar nu pe toți.

Este posibil să aveți o persoană toxică prezentă la adunările de familie în timpul sărbătorilor.
Poate fi util să existe o limită de timp pentru adunările de familie.
Aduceți un prieten ca „tampon” dacă poate fi prezentă o persoană toxică.

Poate doriți să vă vizitați familia de sărbători, dar există unul sau doi membri ai familiei pe care nu-i doriți în preajma dvs.

Este dificil să nu fii în contact cu un membru toxic al familiei atunci când mai ai alți membri ai familiei pe care vrei să-i vizitezi.

Cum îți petreci timpul cu oamenii care îi plac în timp ce stai departe de oamenii care îți provoacă durere?

Stabiliți o limită de timp pentru adunările de familie.
Spuneti gazdei înainte de adunare că poți sta doar o oră sau două (sau orice interval de timp este cel mai bine pentru tine).

Nu aveți nicio obligație să explicați de ce vă limitați timpul și, de asemenea, nu este treaba nimănui.

Setează un cronometru pe telefon sau pe ceas și, când timpul tău expiră, spune la revedere.

Dacă oamenii întreabă: „De ce pleci atât de curând?” spune-le doar că ai ceva deja programat. Spui adevărul – ai timp alocat pentru îngrijire personală după ce părăsești adunarea.

De asemenea, puteți pleca oricând simțiți că rămânerea la adunare nu este în interesul vostru.

Din nou, nu ești obligat să explici de ce pleci.

Conduceți pana acolo sau utilizați un serviciu de transport în comun.
Nu vă bazați pe alte persoane pentru transportul la un eveniment de familie, cu excepția cazului în care persoana respectivă este acolo în mod special pentru a acționa ca un „tampon” pentru dvs. (mai multe despre asta mai târziu). Trebuie să pleci ori de câte ori este în interesul tău să faci asta.

Dacă te bazezi pe altcineva pentru transport, te lasă într-o situație nesănătoasă sau uneori chiar periculoasă. Dacă vizitați din afara orașului și un serviciu de transport partajat este inaccesibil, luați în considerare închirierea unei mașini în timpul vizitei dumneavoastră.

Da, te costă bani în plus, dar a putea părăsi o situație toxică oricând vrei este neprețuit.

Aduceți un prieten de încredere ca „tampon”
Când aduci un prieten la un eveniment de familie, acesta poate acționa ca un „tampon” între tine și persoana toxică.

Lasă-i să cunoască istoria pe care o ai cu persoana toxică. De asemenea, informații despre trucurile pe care persoana toxică îi place să le facă pentru a se transforma în centrul atenției și a vă înjosi în acest proces. Spune-i prietenului tău că, dacă persoana toxică se apropie de tine, distrage-i atenția, astfel încât să poți pleca. Acordați un semn nonverbal cu prietenul dumneavoastră înainte de eveniment.

Un semnal nonverbal ar putea fi scărpinatul pe cap sau tragerea de ureche. Acest lucru îi semnalează prietenului tău că ai nevoie de el să iasă imediat din adunare cu tine.

Aveți o adunare separată
Luați în considerare să nu participați la o întâlnire de familie în care este prezentă o persoană toxică.

O opțiune este de a avea o adunare de familie mai mică la care persoana toxică să nu fie invitată.

Alți membri ai familiei se pot simți ușurați că persoana toxică nu este acolo.

A cere familiei tale să nu-i spună persoanei toxice despre adunare este imposibil de aplicat.

Angajarea în păstrarea secretelor nu este ceva pe care doriți să le modelați ca o persoană sănătoasă din punct de vedere emoțional.

Da, se va întoarce la persoana toxică că ai avut o adunare fără ei.

Dacă persoana toxică încearcă să te confrunte în privința asta, asigură-te că i-ai blocat deja numerele de telefon, conturile de rețele sociale și adresele de e-mail. Dacă trimit „maimuțe zburătoare” (mesageri) să-ți spună cât de triști sunt (care joacă rolul de victimă), spune-le maimuțelor zburătoare că nu vei vorbi despre cineva care nu este prezent.

Dacă continuă să aducă în discuție persoana toxică, repetat același rând. Apoi pleacă.

Luați în considerare dacă alți membri ai familiei sunt sănătoși din punct de vedere emoțional
În timp ce alți membri ai familiei s-ar putea să nu manifeste comportamente toxice în exterior, probabil că știu că persoana toxică din familia ta are obiceiul de a alege ținte, de a înjosi pe alții și, în general, de a strica fiecare vacanță. Este posibil să fi împărtășit membrilor familiei de ce nu doriți să aveți contact cu persoana toxică. Cu toate acestea, persoana toxică este în continuare invitată la adunările lor. Alți membri ai familiei pot justifica acest lucru spunând:

— Nu are unde să meargă altundeva.
— Poate că va fi mai bine anul acesta.
„Îmbătrânește, nu știm câte vacanțe mai avem cu ea”.
„Știu că ai avut experiențe proaste cu ea, dar vreau doar să fiu amabil cu toată lumea”.
„Ne vom asigura că este ținută ocupată cât timp este aici”.

Este posibil ca membrii familiei dvs. să favorizeze comportamentul persoanei toxice continuând să o invite chiar și după ce au manifestat în trecut un comportament nepotrivit și chiar abuziv.

Uneori, comportamentele favorizante pot fi la fel de dăunătoare ca și comportamentul persoanei toxice. Întrebați-vă dacă doriți cu adevărat să participați la o adunare în care membrii familiei încă simt că este potrivit să includă persoana toxică.

Fiți conștienți de când membrii familiei ar fi încercat să vă dezvăluie comportamentul persoanei toxice spunându-vă „nu a fost chiar așa de rău”, „nu asta s-a întâmplat cu adevărat” sau că ați fost „prea sensibil”. Vă puteți da seama că și alți membri ai familiei sunt toxici, doar într-un mod mai liniștit.

A afla că alți membri ai familiei nu sunt buni pentru tine poate fi un șoc și greu de împăcat.

Întâlnește-te cu un profesionist în sănătate mintală.
Pe lângă stresul deja existent de vacanță, aveți un membru toxic al familiei.

Oamenii toxici au obiceiul de a strica vacanțele, mai ales atunci când văd că alți oameni simt bucurie și fericire. Poate fi util să discutați cu un profesionist în sănătate mintală despre modul în care comportamentul persoanei toxice vă afectează.

Este posibil ca persoana toxică să te fi determinat să te angajezi în comportamente despre care nu ți-ai dat seama că au legătură cu modul în care te tratează.

De exemplu, când știți că veți vedea persoana toxică la adunările de sărbători, puteți începe să vă implicați în comportamente anterioare de tulburări alimentare sau să creșteți consumul de substanțe. Un profesionist în sănătate mintală este o terță parte neutră care vă poate ajuta să vedeți ce opțiuni aveți pentru a trăi o viață fericită și sănătoasă.

 

 

Similar Posts