Te întrebi de ce nu vin acasă de sărbători copiii?

Te simti  înstrăinat sau suferi în tăcere ?

Copiii carora voi le-ati vrut intotdeauna sa le fiti prieteni  nu sunt doar în mod vădit neprietenoși, ci încă supărați din cauza unui lucru pe care nici măcar nu-l vi-l amintiți? De ce se intampla asta?

Iata cateva motive:

  1. 1. Insisti să ai dreptate. Cu toții avem povesti diferite despre trecut, chiar și despre unul pe care l-am împărtășit. Dar, atâta timp cât insistați asupra versiunii dvs., ei nu au dreptul la al lor. Acceptă povestirile lor ca fiind adevărate pentru ei.
  2. 2.  Nu știți cine sunt ei acum. Viața le-a dat  lecții pe care nu le cunoașteți. Nu sunt aceiași oameni ca și copiii, chiar dacă credeți că sunt. Nu presupuneți că încă mai știți ce gândesc și se simt.
  3. I-ai  închis în rolurile copilariei. Voi stiti pe fiecare cum era: cel mic era o victimă, cel mare era un băiat bun, fata era pacea. Dar acum poate ca ei gestionează un buget de un milion de dolari, au o slujbă responsabilă, si viata lor este foarte dezordonata sau din contra, sunt exact invers fata de cum erau in copilarie.  Dați-le o șansă să vă arate cine sunt acum – s-ar putea să fiți surprinsi.
  4. Crezi că divorțul nu îi deranjează încă. Încă mai poate sa ii deranjeze. Încă o dată, explică-le că nu era vina lor. Recunoaste-ti incapacitatea de a preveni asta. Recunoaște durerea lor, chiar dacă a fost mult timp în urmă. Lăsați-i să vă spună cum a fost pentru ei fără a fi defensivi. Exprimați-vă regretul. 

5. Nu le poți lăsa sansa să-și conducă propria viață. Sunt adulți acum – au dreptul la stilul lor de viață, religie, parteneri, decizii și alegeri.

6. Le Ignorați limitele.  Îți bagi nasul în lucruri care nu fac parte din afacerea si viata ta, cum ar fi căsătoria lor. Spuneți secretele lor altora, inclusiv fraților  lor. 

7. Ascultați, dar nu ii si  auziți. Săriți sa spuneti ceva înainte de a termina. Spuneți-le în loc să le cereți. Vorbesti peste ei sau prin ei, nu si catre ei. Doar fii liniștit și lasa cuvintele să se scufunde înainte de a sari cu un răspuns. Dacă nu înțelegeți ceva, cereți-le să le explice din nou.

8. Triangulați. Dacă nu reușiți să obțineți ceea ce vreți de la un copil, încercați să treceți la celălalt, sau chiar la soții lor sau ai vostri.

9. Le cereți să-și spună confidențele reciproce. Aduceți o a treia persoană într-o problemă care este doar între voi doi – sau ar trebui să fie.

10. Va luați libertăți pe care nu aveți dreptul. Doar pentru că sunteți în continuare părintele lor, nu puteți interfera cu viața lor. Trebuie să vă întoarceți și să așteptați să fiți întrebat; pentru ajutorul dvs., opinia dvs., înțelegerea dvs. Imaginați-vă că există o ușă între voi și ei; bateți mai întâi și nu intrați decât dacă sunteți invitați, chiar dacă ușa este mai mult decât o metaforă.

Similar Posts