A face un angajament de  căsătorie sau de a trăi împreună este un pas mare si foarte important in viata ta.

Iată o listă de întrebări pentru a vte  întreba și a vă întreba unul pe celălalt ca si un cuplu, un punct de plecare pentru o conversație pentru a vă identifica punctele tari și pentru a vedea unde ar putea fi posibilele probleme.

De asemenea, puteți folosi aceste intrebari ca o modalitate de a evalua starea actuală a relației, un exercițiu de făcut pe cont propriu sau, în mod ideal, in cuplu.

1. Va certati?

Dacă faceți acest lucru, sunteți în stare să argumentai de ce va contraziceti?

Puteți să discutați calm problema și să găsiți o soluție? A te certa, pentru unele cupluri este ceva normal dar, pentru altele nu. Ceea ce este important aici este abilitatea ca unul sau ambii să puneți frâna atunci când simțiți că aceasta conversație nu mai este o de fapt o conversație și că intră pe un teritoriu periculos din punct de vedere emoțional. 

Este bine să te superi, dar e important să îți dai seama când conversația nu merge nicăieri și se transformă într-o luptă de putere si sa te opresti!

2. Cum luați deciziile?

Evident, acest lucru este adesea legat de posibilitatea de a discuta in contradictoriu. Insa exista  – procesul de gestionare a problemelor pe care trebuie sa il cunoasteti amandoi. Evitati raspunsurile de genul: “Nu mă interesează cu adevărat de decorațiuni interioare, așa că nu-mi pasă ce canapea vei alege”. Optati mai degraba pentru : ” îți respect capacitatea de a gestiona banii, așa că mă simt confortabil cu gestionarea finanțelor”.  Sau “Sunt ușor de neliniștit în privința banilor, așa că trebuie să ne așezăm împreună și să elaborăm un buget clar.”

3. Stii la ce este partenerul tau cel mai sensibil?

Este bine sa stii daca partenerului tau nu-i place critica sau ca ii place sa ii dai raspunsurile imediat si cat mai oneste.Stiind la ce este sensibil partenerul tau, poti evita discutiile sau situatiile care va pot arunca pe amandoi int-o groapa emotionala.

4. Vorbiti despre viitor? Il vedeti la fel amandoi?

Chiar dacă obiectivele și viziunea dvs. se vor schimba de-a lungul timpului, vă puteți exprima visele și speranțele fără frică de critici? Puteți spune ce este important pentru dvs. și sunteți de acord?

5. Va petreceti timpul liber in mod compatibil? Preferi sa petreci mai mult timper in compania prietenilor tai sau impreuna cu iubitul/iubita?

Din nou, comunicarea este o problemă aici, dar și un acord cu privire la ceea ce fiecare dintre voi va imaginați și aveți nevoie în privința timpului singur și ca un cuplu.

6. Sunteti compatibili in privinta nevoilor, sexului si afectiunii?

Deși și acest lucru se va schimba în timp, este important sa fiti pe aceeasi lungime de unda. Desigur, comunicarea este din nou cheia!

7. Sunteti de acord in ceea ce priveste extinderea familiei?

Asigura-te ca si viitorul sot isi doreste o familie mare, cu copii! Este posibil ca unul dintre voi sa nu poata sau sa nu isi doreasca acest lucru.

Esti pe cale de a spune DA? si inca nu esti hotarat?

Hai sa vorbim!

Fa o programare

Similar Posts