A te indragosti este atat de usor insa, tot atat de complicat. Alegerea partenerului, pe care inconstient il vrem a fi ideal, nu este usoara.

In mod general, o relatie de dragoste este un schimb mutual de acte de satisfactie insa, uneori exista o neconcordanta intre sentimentele partenerilor.  Acest lucru se intampla adesea in asa zisele relatii stricte de prietenie intre un barbat si o femeie. Oare exista asa ceva? Oare un barbat poate fi doar prieten cu o femeie si invers? prin studiile sociale efectuate s-a constatat faptul ca barbatii vad in partenerul de sex opus potentialul de sex si relatie romantica mai mult sau mai putin, considerand acest lucur un beneficiu si chiar daca relatia avanseaza de la “doar prieteni” la una sexuala, ei, vor continua sa afirme ca “suntem doar prieteni”.

Relatiile gen “doar prieteni” sunt agreate  si de femei. Acestea raman in genul acesta de relatii pentru a beneficia de protectia fizica pe care i-o poate oferi un barbat (pe care insa il costa bani si timp) si ii da posibilitatea sa se integreze in grupurile de de barbati din care el face parte in ideea de a cunoaste pe cineva cu care ar putea face un cuplu.

In momentul in care barbatul este refuzat in demersul sau de a construi o relatie romantica sau cel putin sexuala, acesta se simte folosit si paraseste aceasta prietenie. Femeile se simt dezamagire cand simplul prieten le cere o relatie sexuala si nu le place absolut deloc cand acestia incearca sa intervina in actualele sau viitoarele relatii.

Atunci cand unul dintre acesti parteneri isi doreste o relatie romantica, iar celalat, nu este de acord sa paraseasca zona de “doar prieteni” se poate spune ca se trece printr-un episod de dragoste neimpartasita.

Aceste episoade apar in foarte multe alte situatii cum ar fi dezvoltarea de sentimente de dragoste pentru: colegi de clasa, colegi de serviciu, sef, vecini sau oricare alta persoana in care vedem un potential partener pentru o viata de calitate.

Cum facem fata?

1. Daca esti atras de cineva insa nu ii cunosti inca sentimentele fata de tine incearca sa devii atractiv. Prin aspect dar si prin comportament. De asemenea ar fi bine sa incerci sa spargi gheata si sa deveniti prieteni dar fii atent sa nu intri in zona “best friends”.

2. Daca sunteti deja prieteni si ai primit mesaje mixte trebuie sa verifici foarte bine ce vrea sa iti transmita pentru ca este foarte greu sa iti dai seama de felul in care suntem placuti. Incearca sa devii un pic mai putin agreabil si vezi cum reactioneaza si daca lupta pentru atentia ta.

3. Daca esti deja intr-o relatie si te atrage altcineva, incearca sa te apropii de acea persoana, sa o cunosti mai bine si sa iti dai seama daca merita sa faci schimbarea cu partenerul actual.

Daca suferi si nu poti trece peste trauma unui episod de dragoste neimpartasita, adreseaza-te cu incredere unui psiholog!

Programeaza-te!

 

 

 

Similar Posts