In majoritatea lectiilor, cartilor despre coaching veti observa ca se recomanda sa dati feedback. Se spune ca oamenii apreciaza feedback-ul si ca acesta este necesar pentru a invata din gresela si pentru a ne dezvolta. Doar se spune. Aceste afirmatii sunt doar partial adevarate! Adesea feedback-ul nu merge! Nu functioneaza. Este foarte riscant sa dai feedback unor persoane.

Feedback-ul este necesar doar peroanelor care vor sa creasca si in calea progresului lor sta o parte din comportamentul lor. Si nu uita ca feedback-ul il vei acorda NUMAI daca iti este cerut. Altfel, nu vei face decat sa nasti o stare defensiva si incrdere scazuta.

Feedback-ul nu este primit cum se cuvine daca persoana careia il acorzi nu are capacitatea de a-l absorbi si de a extrege ceea ce este necesar din el.

Multti indivizi nu sunt crescuti in cultura Feedback-ului. si de aceea cand dai un Feedback-ul negativ, acestia vor riposta. Oamenii vor sa invete si sa creasca insa, ei au si o limita a acceptarii.

Nesolicitat, feedback-ul negativ doare! Si cel solictat poate durea daca nu explici in prealabil ceea ce vrei sa spui si de ce o faci si mai ales scopul final si bunele tale intentii.

In alta ordine de idei: oamenii invata mult mai repde si mai bine din propriul succes si nu din esec.

Cu cat castigi de mai multe ori, cu atat iti va creste stima de sine si increderea in sine in cat nu iti va mai fi frica sa risti sa iei decizii.

Creierul vrea divezi clare ale succesului pentru a suporta efortul pe care il face! Scopul lui primar este sa te protejeze de dudere, umilinta sau rusine. Daca oameni aud NUMAI  Feedback-ul  negativ, atunci ei vor ezita din ce in ce mai mult in viitor si chiar se vor retrage din orice activitate sau parteneriat.

Aveti grija cui si daca dati Feedback-ul dvs!

Pentru a invata mai multe, nu ezita sa faci o programare!

Fa o programare!

 

 

 

 

Similar Posts