Utilizarea rețelelor sociale agravează simptomele pentru cei predispuși la depresie sau anxietate.
Există mai multe motive pentru care utilizarea rețelelor sociale poate contribui la scăderea bunăstării la sfârșitul anului.
Vă puteți implica activ în activități non-sociale în acest timp.

Ai tendința de a avea simptome de anxietate sau depresie în timpul sărbătorilor?

Dacă da, ar putea ajuta să vă reduceți timpul pe rețelele sociale, deoarece poate amplifica emoțiile negative.

Un studiu recent a constatat că persoanele cu simptome de depresie sau anxietate tind să fie utilizatori mari ai rețelelor sociale.

În plus, cu cât folosesc mai mult rețelele sociale, cu atât simptomele lor sunt mai grave. Deși acest studiu nu a abordat în mod specific starea de spirit și nivelurile de anxietate în această perioadă a anului, poate doriți să fiți atenți la utilizarea dvs. pentru a vă proteja sănătatea mintală.

Există multă presiune pentru a avea un sezon vesel; din păcate, nu toată lumea are o experiență pozitivă.

Între pierderi, conflicte familiale, insecuritate financiară și o gamă întreagă de alte probleme, aceasta poate fi o perioadă stresantă și provocatoare pentru mulți.

Un sondaj recent al Asociației Americane de Psihiatrie a constatat că aproape o treime dintre respondenți se așteptau să se simtă și mai stresați în acest sezon, comparativ cu anul trecut.

O mare parte din acest stres a fost legat de dificultăți financiare.

Problemele cu utilizarea rețelelor sociale în timpul sărbătorilor.
Comparație socială: atunci când oamenii postează pe rețelele sociale, ei postează adesea cele mai bune lucruri care se întâmplă în viața lor.

Sfârșitul anului amplifică adesea această tendință.

Fluxurile rețelelor sociale sunt pline de imagini cu decorațiuni frumoase, familii fericite și călătorii către destinații frumoase.

Pe măsură ce parcurgeți rețelele de socializare și vedeți imagine după imagine ca aceasta și, dacă viața voastră palidează în comparație, este firesc să vă simțiți prost pentru voi înșivă.

Ceea ce nu vedeți este disfuncția familiei, factorii de stres financiar, problemele de sănătate mintală sau orice nefericire care ar putea exista și în viața acestor oameni.

Când ești deja într-o dispoziție depresivă, este adesea dificil să ai un ochi critic pe rețelele sociale. Doar te face să te simți mai rău cu tine și cu viața ta.
Potențialul FOMO (fear of missing out): să vezi imagini și videoclipuri cu membrii familiei și prietenii care locuiesc departe și s-au adunat în timpul sărbătorilor fără să te simți foarte dureros și izolat.

Ar putea fi și mai rău dacă există fotografii cu oameni împreună care locuiesc lângă tine și nu te-au inclus în planurile lor.

Mânie inutilă: Rețelele sociale oferă tuturor o cutie de săpun care vrea să-și exprime părerea. Dacă vezi pe rețelele de socializare oameni cu convingeri puternice care sunt în conflict cu ale tale, poate stârni furia și poate contribui la apariția simptomelor de depresie și anxietate.
Dificultăți în căutarea reasigurării: am scris anterior o postare despre persoanele care folosesc rețelele sociale pentru căutarea reasigurării și validarea. S-ar putea contracara dacă te simți prost pentru tine, postezi pe rețelele de socializare și nu obții validarea pe care o dorești.

Ce să faci în loc să fii pe social media?
Adresați-vă prietenilor și familiei în alte moduri: izolarea în această perioadă poate fi o problemă pentru mulți oameni, așa că este esențial să ajungeți la cei dragi pentru a vă simți conectat cu ceilalți.

Faceți o listă cu persoanele cu care vă place să vorbiți și luați în considerare includerea persoanelor cu care ați pierdut legătura.

Dacă sunteți reticent să contactați cei cu care nu ați mai vorbit de mult timp, să știți că ar putea aprecia să audă de la dvs.
Mișcă-te mai mult: cercetările ample au arătat că creșterea exercițiilor fizice și a activității fizice poate ajuta la scăderea simptomelor de depresie și starea de spirit scăzută.

Provocarea este că atunci când oamenii se simt dezamăgiți, este mai puțin probabil să vrea să facă mișcare. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a afla de unde să începeți, enumerați toate lucrurile posibile pe care ați fi dispus să le faceți în interior și în aer liber. Alegeți din acea listă activități care se simt cele mai fezabile.
Ajută-i pe alții: voluntariatul poate fi o modalitate excelentă de a crește starea de spirit. Luați în considerare diferitele cauze care sunt importante pentru dvs. și căutați oportunități de a contribui într-un mod semnificativ.
Faceți o listă de recunoștință: faceți o listă cu toate lucrurile pentru care sunteți recunoscător în viața ta. Pe măsură ce faci o listă, lasă fiecare articol să se cufunde și gândește-te profund la fiecare.

Consumă medii care îți ridică starea de spirit: există o carte, un film sau o emisiune TV iubită care te face să râzi sau să te simți bine? Luați în considerare să o revedeți.
Fii creativ: dacă îți place arta, meșteșugurile, gătitul sau orice efort creativ, folosește timpul suplimentar pentru a-ți asuma un proiect.
Îmbunătățiți-vă spațiul: dacă aveți timp nefuncțional la sfârșitul anului, îl puteți folosi ca o oportunitate de a dona obiecte nefolosite, de a curăța zona care v-a deranjat sau chiar de a adăuga mai multă iluminare în casa dvs. Zilele mai scurte și mai gri care apar în timpul sezonului ar putea contribui la scăderea dispoziției, iar adăugarea de mai multă lumină ar putea fi de ajutor.

Fiți atenți la utilizarea rețelelor sociale!


Acesta poate fi o perioadă cu o mulțime de emoții diferite.

Dacă ești predispus la tristețe sau anxietate în această perioadă, fii atent la cantitatea de timp pe care o petreci pe rețelele de socializare și la felul în care te simți.

Există o mulțime de alte lucruri pe care le poți face cu timpul tău care ar putea duce la sentimente de bunăstare îmbunătățită.

Te simti trist si dezamagit in timpul sarabatorilor de iarana?

La cabinetul meu de psihologie putem discuta despre toate aceste lucruri!

Fa o programare aici

Programari

Similar Posts