Stiai ca inainte de a te angaja trebuie sa obtii avizul psihologic de la un cabinet de psihologie?

Conform legislatiei in vigoare,  ) H.G. nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, precum si Legea Sanatatii si Securitatii in munca nr.319/2006) se impune efectuarea unui control medical si o evaluare  a aptitudinilor psiho-profesionale la angajare, periodic si la reluarea/ schimbarea activitatii angajatului. Aceste testari efectuate in cabinetele psihologice se finalizeaza  cu eliberarea avizului psihologic.

Testele psihologice pentru viitorii angajati difera in functie de complexitatea muncii pe care acestia urmaviz_psihologic_3_exemplare_1eaza sa o desfasoare.

Prin aceste teste, psihologul are competenta de a  evidenţia dacă un candidat are într-adevăr abilităţile, aptitudinile şi atitudinea potrivită astfel încât să poată îndeplini cu succes cerinţele locului de muncă specificate în fişa postului.

De exemplu, pentru cei ce vor sa se angajeze in sistemul functiilor publice antifrauda, acestia, va trebui sa treca doua teste: unul legat de integritate si inca un test pshologic complex. Ambele teste vor scoate in evidenta: nivelul cognitiv, nivelul de maturitate socio-afectiva/stabilitate emotionala, constiinciozitate si rezistenta la stress.

 

Evaluarea psihologica este obligatorie pentru urmatoarele meserii si profesii:

–         personal cu functie de decizie
–         personal cu functie de conducere
–         cadre didactice
–         functionari publici
–         personal sanitar, personal educativ – Avize pentru participarea la admiterea in anumite institutii de invatamant  superior sau alte forme de invatamant
–         personal care lucreaza la inaltime
–         personal care lucreaza in medii de inalta, medie si joasa tensiune
–         personal cu lucrul in conditii de zgomot
–         personal care isi desfasoara activitatea in conditii de izolare
–         personal care lucreaza in tura de noapte
–         personal care lucreaza in medii cu expunere la radiatii ionizante, campuri electrice si electromagnetice, activitati ce presupun manipularea de substante toxice si stupefiante
–         personal care munceste in mediul subteran
–         cetateni straini care lucreaza pe teritotiul Romaniei
–         angajatii care conduc autovehicule de serviciu sau personale in interesul firmei si in timpul orelor de serviciu sau se deplaseaza cu acestea intre locul de munca si domiciliu (conducatori auto neprofesionisti).

Cabinetul Individual de Psihologie Luminita Anglade este autorizat de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru a efectua evaluarea psihologica complexa pentru angajati.

Avizul psihologic care priveste evaluarea psihologica complexa si avizul psihologic care apreciaza nivelul de integritate al candidatului poate sa fie eliberat cu cel mult trei luni anterior desfasurarii concursului, conform legislatiei in vigoare (OUG 74 art.4 alin. b si c).

Te asteptam la Cabinetul de Psihologie Luminita Anglade pentru a obtine avizul psihologic necesar noului tau loc de munca!

 

 

 

Similar Posts