Iata-ne trecuti cu brio in noul an, 2017. An nou, luna noua, planuri noi. De astazi esti si tu nou. Noul eu!

Cu siguranta ca ti-ai facut planul pe 2017 iar, daca nu, nici acum nu este tarziu deloc.

Este bine si important sa avem idealuri, scopuri indiferent de cat de mari sau mici sunt ele.

Poate ca ti-ai propus ca anul acesta sa gatesti mai mult pentru tine si familia ta in loc sa comanzi pizza, poate ca ti-ai scris in agenda ca anul acesta va trebui sa iti gasesti slujba unde iti vei pune in valoare talentul fara a mai face compromisuri sau poate ca doar vrei sa treci la urmatorul nivel al jocului tau preferat.

Unele scopuri sunt mai greu de atins, unele insa nu. Este insa interesant de observat cati cei din care isi propun sa mearga de cel putin de doua ori la sala de gimnastica o vor si face in zilele urmatoare sau, cei care vor spune ca de acum inainte nu vor mai consuma popcorn si cola in timpul filmului pentru ca nu sunt sanatoase o vor si face?

Care este explicatia? Rutina care este foarte comoda creierului uman.

Cum vom pacali creierul ca in loc sa ne uitam ore intregi la televizor sa incercam sa redecoram apartamentul sau in loc sa mancam ciocolata sa alegem un fruct?

Ei bine, mai jos sunt cateva sfaturi pentru a combate rutina cea nesanatoasa:

  1. Transforma scopul in hobby.

Sa presupunem ca trebuie sa folosesti apa de gura. Seara, inainte de culcare te speli pe dinti insa, din comoditate si rutina “uti” sa mai folosesti si apa de gura chiar daca ai si un post-it pe oglinda. Ce trebuie sa faci? Transforma scopul (folosirea apei de gura) in hobby. Cum? Incepe sa automatizezi. Fixeaza-ti ca in fiecare seara la ora 9 sa folosesti apa de gura. Cu cat activitatea este mai regulata, cu atat creierul tau o va transforma mai repede intr-un hobby.

    2. Schimba mediul in care traiesti.

Creierul uman exceleaza in a face conexiuni intre mediu si situatie. De aceea daca esti obisnuit ca atunci cand mergi la cinema sa cumperi si sa consumi popcorn, in momentul in care vei merge la cinema, chiar daca nu iti este foame, vei cumpara popcorn.

Cea mai potriva perioada de a schimba rutina este in vacanta pentru ca parti imprtante din mediu lipsesc.

    3. Foloseste-te de dopamina.

In sensul bun al cuvantului, da, foloseste-te de dopamina pe care creierul o secreta atunci cand este fericit. Atunci cand prindem produsul pe care ni-l dorim la promotie sau atunci cand sarutam persoana iubita.

Manipuleaza nivelul dopaminei facand din telurile tale cele mari unele mai mici si mai multe dar pe  unele pe care sa le indeplinesti cu succes.

Va doresc ca in acest an nou sa va indeplinti toate sarcinile cu brio si sa deveniti cei ce v-ati dorit intotdeauna sa fiti. Puternici si inteligenti!

Va recomand de asemnea  sedintele de consiliere personala, consiliere psihologica sau dezvoltare personala.

Poti face o programare chiar AICI!

PROGRAMARE

 

 

Similar Posts