Motivatia este in general definita ca impulsul care ne face sa ne indeplinim un ideal. Dar daca nu avem un beneficiu, atunci, nu va exista un ideal si deci nici motivatie.

Dorinta de a folosi un drog, fie ca este alcool sau alte substante vine din ideea ca acesl drog va da un beneficiu utilizatorului. daca acesta insa, nu va gasi niciun beneficiu in incercarea de a renunta la drog, atunci, cu siguranta nu va exista nici motivatia sa inceteze sa il mai foloseasca.

Dorinta de a consuma alcool vine din dorinta de a schimba starea de spirit. Individul se poate simti intr-o stare inalta de bine sau consumul de alcool il poate scoate din starile anxioase sau depresive.

iata cativa factori care conduc la consumul excesiv de alcool:

  1. Experienta anterioara – Consumatorii de alcool doresc sa retraiasca starea de “bine” pe care au trait-o atunci cand au fost sub influenta bauturilor alcoolice. Acest lucru va creste motivatia lor de a bea din ce in ce mai mult si mai des .Chiar daca efectele de dupa nu sunt tocmai placute, dependentii de alcool le minimalizeaza in favoarea starii de euforie pe care o traiesc in acele momente.
  2. Personalitatea impulsiva – oamenii impulsivi aleg alcoolul ca si o recompensa la care pot ajunge imediat si o repeta iar si iar
  3. Stresul – Bautura inlocuieste discutia cu un psiholog si pentru moment reuseste sa inlature gandurile negative si starile anxioase.

Ai devenit dependent de alcool?

Te astept sa vorbim!

Fa o programare!

Similar Posts