Anxietatea este o strare de spirit binecunoscuta de mai toti. La un moment dat, cu totii trecem prin ea de-a lungul vietii noastre.

Unii ii facem fata si mergem mai departe, altii suntem cuprinsi ide aceasta stare si ramanem in ea pentru ceva mai mult timp fara insa a fi nevoie de ajutor exterior iar, altii se adancesc din ce in ce mai mult si nu pot sa iasa cu bine din aceasta stare decat cu ajutorul unui psiholog.

Anxietatea este de fapt un semnal de alarma care ne spune ca ceva nu merge bine la nivel psihic.

Desi din anxietate nu se moare, acesta ne poate influenta in mod negativ viata cat si relatiile de prietenie sau de serviciu.

Iata mai jos cele 5 strategii de a face fata anxietatii:

  1. Lupta cu gandurile negative. Multe lucruri sunt negative si irationale in viata aceasta dar, nu toate. Fa-ti o strategi si nu mai gandi negativ! Stiu ca esti tentat sa gandesti ca tot ceea ce este mai rau o sa ti se intample tie chiar daca nu ai niciun motiv adevarat sa se intample acest lucru. Incearca sa limitezi acest aspect ai sa lupti cu aceasta frica facandu-sti planuri si avand variante la care sa te gandesti atunci cand ai tendinta sa crezi ca va fi o catrastrofa in curand.
  2. Evita sa mai vezi totul in alb si negru fara pic de nuante de gri. Fii flexibil si fa-ti planuri pe bucati mici. Stfel viitorul indepartat nu ti se va mai parea la fel de incert pentru ca tu il ai deja planificat pe bucatele mici.
  3. Cultiva gandirea pozitiva. Poti invata singur sa gandesti pozitiv in loc de negativ. Incepe prin a gandi specific si nu general.
  4. Da creierului tau o pauza. Ia-ti o vacanta mentala in care sa faci plimbari lungi in natura si meditatie. manca bine si fa exercitii fizice.
  5. Fa-ti un kit de salvare din anxietate.

Pe baza a ceea ce ai mai trait anterior, fa-ti un chit de supravietuire la anxietate: pune intrebari, treci la fapte si controleaza-ti raspunsul fizic.

Daca ai nevoie de ajutor profesional pentru a invinge starile de anxietate, te astept sa vorbim!

FA O PROGRAMARE!

Similar Posts