Umilirea este una dintre cele mai dureroase si persistente rani care ne pot leza de-a lungul vietii.

Rana incepe sa se faca simtita intre 1 si 3 ani. Trezirea ranii se face atunci cand copilul realizeaza ca unul dintre parinti se simte rusinat cu el fie din pricina faptului ca este un copil din flori, fie ca are o conditie materiala precara si este murdar si neingrijit fie ca nu are o educatie foarte buna si se comporta urat cu cei de seama lui.

Rusinea aceasta se va transfera mai tarziu in dificultatile sexuale ale adultului. De exemplu daca un copil isi surprinde parintele gol si acesta se ascunde ele rusinandu-se, mai tarziu, copilul devenit adult va avea dificultati in a isi accepta corpul fiindu-i rusine cu corpul sau.

In principuiu, rana de umulire este cel mai adesea traita in relatia cu mama. Astfel, copilul care sufera de o rana a umilirii isi va crea cacterul MASOCHIST.  O masca de fapt! Ce este masochistul? O persoana care isi gaseste placerea in suferinta lui.

Cum recunoastem un masochist?

 1. Corpul acestuia este rotund si mare. Este gras. are fata rotunda, ochi mari si inocenti.
 2. Ii place alimentatia grasa si ciocolata.
 3. Sufera de dureri de spate, tiroida, varice, urticarie, diabet si inima.
 4. Nu ii place sa se grabeasca.
 5. Se plaseaza in situatii in care trebuie sa aibe grija de alte persoane uitand astfel de sine si cu cat isi asuma mai multe responsabilitati cu atat ia mia mult in greutate.
 6. De fiecare data cand el pare sa faca ceva pentru altii, de fapt ek doar creaza constrangeri si obligatii.
 7. Este hipersensibil iar, cel mai marunt lucru poate sa il supere, astfel el face totul sa nu ii supere pe cei din jurul lui.
 8. Are o capacitate mare de autoironie, facandu-i pe ceilalti sa rada.
 9. Foloseste foarte des cuvantul : “mic” sau “un pic”
 10. Foloseste cuvantul “gras” doar pentru a se umili
 11. Isi doreste foarte mult libertatea dar totodata liberatatea este cea mai mare temere a sa. A fi liber pentru el inseamna a nu da socoteala nimanui.
 12. Barbatii au tendinta sa aibe cat mai multe partenere in acelasi timp si are probleme cu administrarea timpului petrecut cu fiecare in parte avand grija mare ca niciuna dintre partenere sa nu afle de cealalta.
 13. O femeie isi alege drept partener un barbat care o bate sau care flirteaza tot timpul cu alte femei chiar si in vazul ei.

Daca te identifici tu sau un apropiat, te astept sa vorbim!

Fa o programare!

Similar Posts