Iti este teama sa spui ceea ce gandesti in cadrul sedintei cu colegii de serviciu? Nu uita ca sedinta este locul cristic unde tu te poti afirma. Aici ai ocazia sa spui ceea ce gandesti si sa arati ceea ce ai facut sau vrei sa faci facandu-ti voca auzita.

Daca insa esti timid si nu ai incredere in tine  sau crescut intr-o cutuma unde cel putin ca junior nu ai voie sa iti spui parerea, atunci, participarea la o sedinta va deveni un lucru complicat pentu tine mai ales cand ti se va cere sa spui ceva.

Teama aceasta poate fi invinsa. Iata ce trebuie sa faci:

  1. Propune-ti un scop specific. De exemplu sa spui macar o fraza la sedinta ce va urma. Respecta-l si vei vedea cat de bine te vei simti ca l-ai indeplinit!
  2. Fa-ti temele. Documenteaza-te asupra a ceea ce se va discuta. Pe agenda ta scrie cateva dintre problemele despre care doresti sa se dicute sau la care vrei raspunsuri.
  3. Foloseste-te de experienta ta. Chiar daca esti junior, arata-le cum se vad ideile seniorilor si din unghiul tinerilor.
  4. Inainte de sedinta vorbeste cu cineva cunoscut referitor la ceea ce va urma sa se dezbata in cadrul sedintei. Astfel persoana cu care ai vorbit va sti ca ai si tu o parere si este posibil sa te invite sa ti-o spui in sedinta.
  5. Vorbeste cu incredere (chiar daca tu nu ai). Evita cuvintele si frazele care minimalizeaza ideile tale. Cum ar fi : “Eu nu prea cunosc insa..”
  6. Foloseste gestul ridicarii mainii in semn ca vrei sa spui si tu ceva.
  7. Adu-ti aminte ca esti acolo cu un motiv. Spune ce ai de spus si vei fi surprins de reactii.

iti este teama sa vorbesti in pubic? Aceasta situatie se poate rezolva daca vorbesti cu un specialist!

Te regasesti? te astept oricand sa vorbim!

Fa o programare!

Similar Posts