De cateva decenii incoace, femeile au inceput sa isi doresca sa fie ca si modelele de pe copertile revistelor de moda. Adica, frumoase si cu vieti perfecte. Insa,  cam nici o femeie reală nu s-a încadrat vreodată în acea imagine pentru că nu este reală. E o hologramă.

Dar, atunci când nu ne potrivim acelei imagini, exista posibilitatea din ce in ce mai probabila sa devenim convinse că există ceva în neregulă cu noi.  dar ce spuneti daca am croi noi lumea astfel in cat sa se potriveasca noua si masurilor noastre si nu noi sa ne “taiem” pentru ea?

La urma urmei, arhitectura feminității convenționale așa cum a fost proiectată și pusă în modele nu a fost făcută cu nici o ființă umană reală în minte.

De exemplu, exista femei care refuza să cheltuiasca bani pe așa-numitele produse “anti-îmbătrânire”. Doresc să îmbătrâneasca. Opusul îmbătrânirii nu este de a rămâne tânăr; imbatranirea nu este o opțiune. Opusul îmbătrânirii este moartea. Și pentru asta, nu aveți nevoie de creme de ochi, gat, decolteu sau maini.

Gandeste-te ca ridurile sunt autobiografia noastră.  Fiecare linie de pe fața ta este câștigată prin experiente bune sau rele. Nu le sterge si nu le schimba! Este ca si cum ai vrea sa stergi propriul scris de mana, propria imaginatie sau amintirile. Fata ta este de fapt coperta propriei tale carti.

Asa cum exista femei cat si barbati care sunt constienti de acest proces natural al vietii si ii fac fata cu brio, altii nu pot sa conceapa acest lucru si atunci cand masivele investitii in operatii si creme nu dau roade sau nu cele scontate, incepe sa se instaureze anxietate si depresia.

In acel moment  apropiatii trebuie sa fie langa ei si sa le explice ca frumusetea unu om nu sta neaparat in trasaturile tineresti. Ca fiecare varsa are frumusetea ei si ca de fapt esti frumos cand razi si cand poti face pe altii sa rada. Amintiti-le  ca cei care vor vrea sa le vanda produse care promit sa ii faca sa arate ca adolescentii, nu sunt decat niste vanzatori care in ochii lor nu sunt oameni ci comisioane!

Discutiile cu un psiholog ajuta foaarte mult pentru ca persoana care deja este adancit in depresie sa poata intelege ca imbatranirea este un proces natural si ireversibil.

Pentru ajutor profesional nu ezitati sa apelati la psiholog chiar si de acasa, din sanul familiei. O sedinta de psihoterapie de familie poate fi uneori mai eficinenta ca una de psihoterapie individuala.

FA O PROGRAMARE!

 

 

 

Similar Posts