Ai un narcisist în viața ta? Cei mai mulți știu sau au fost implicați in relatie cu unul. Ei pot fi în familia dvs., în birou sau în cercul social. Narcisistul poate fi tolerabil sau chiar fermecător – până când va decide să vină după tine. Poate fi foarte confuz, pentru că atunci când nu sunt amenințați de voi, ei se pot prezenta intr-o manieră plăcută și te pot păcăli. Dar dacă se simt amenințați sau cred că le-ați rănit într-un mod ușor, partea critică și judecătorească vine spre voi – și nu joacă frumos.

În centrul narcisismului este un ego fragil, o piele subțire și un comportament de auto-respingere. Ei își proiectează sentimentele rele pe ceilalți și tind să găsească țapi ispășitori pentru propriile lor sentimente, deoarece nu îmbrățișează sau nu se ocupă de propriile emoții. Acesta este motivul pentru care ii vedem că nu sunt responsabili.

Când asculți diferite viziuni asupra narcisismului, vei observa ca sunt  imprevizibile și confuze. Deoarece se leagă de grandomanie pana la depresie si este greu să ții pasul cu starea lor de spirit și de comportament.

Cum sa te protejezi de narcisisti?

Iata cateva sfaturi:

1. Ignora. Ca și cum te-ai ocupa de un bătăuș, dacă ignori asprimea lui , nu-i dai nici o satisfacție și isi vor găsi alta victima.

2. Nu muscati momeala și luptați cu ei. Întoarceți celălalt obraz și nu vă justificați sau apărați acțiunile față de ei atunci când faceți asta.

. Înțelegeți critica lor pentru ceea ce este: Nu este vorba despre voi. Este vorba despre tulburarea lor. Nu personalizați ceea ce vi se spune.

4. Când comunicați, stabiliți limite clare și utilizați o comunicare clară. Spune ce vrei să spui direct.

5. Dacă trebuie să luați o decizie să stați departe, faceți-o în mod clar și îndrăzneț și urmați-o.

6. Credeți în propria dvs. intuiție și sentimente. Corpurile noastre ne spun când ceva nu este corect și când oamenii ne tratează prost.

7. Ține minte sa te ocrotești singur și o poți face. Nu vă așteptați ca alți oameni să vă salveze de narcisist.

8. Amintiți-vă că toți merităm să fim tratați cu bunătate și compasiune. Fii un exemplu pentru copiii, prietenii și familia ta. Empatia este antiteza narcisismului.

Daca nu faci fata relatiei tale cu narcisitul din viata ta, va recomand o programare la cabinetul de psihologie!

Fa o programare!

 

Similar Posts