Vitamina B12 este adesea recomandată persoanelor vârstnice care sufera de tulburari cognitive. Într-un studiu pilot (N = 22), 18 pacienți vârstnici cu valori anormale ale nivelului seric B12 și tulburări cognitive au fost tratați cu B12 (1 mg pe zi intramuscular) timp de o săptămână, urmat de injecții săptămânale de 1 mg timp de o lună, 1 mg de injecții timp de 6 luni. Pacienții care au fost afectați cognitiv timp de mai puțin de 1 an au prezentat o îmbunătățire semnificativă, în timp ce la  pacienții care au fost afectați mai mult de 1 an s-au agravat, ceea ce sugerează că suplimentele pot ameliora simptomele legate de deficiența de B12 numai în stadiile incipiente ale insuficienței cognitive.

Alcoolicii cronici sunt în mod obișnuit deficienți în tiamină, folat, B6 și B12, din cauza efectelor toxice ale alcoolului asupra mucoasei căptușite a stomacului și a intestinului subțire. Pentru persoanele care nu reușesc să rămână abstinente, daca iau 2 g de vitamina C  pot reduce sau preveni simptomele mahmureei prin neutralizarea metaboliților alcoolului care provoacă leziuni oxidante corpului și creierului.

Tiamina este esențială pentru metabolizarea acetilcolinei și eliberarea acesteia din neuronii presinaptici. Pacienții depresivi raportează starea de spirit și energia îmbunătățită cu suplimentarea zilnică de tiamină de 50 mg. Când se ia împreună cu un medicament antipsihotic convențional, 500 mg de trei ori pe zi de tiamină (vitamina B1) poate reduce severitatea simptomelor psihotice la pacienții cu schizofrenie cronică. Enzimele dependente de tiamină pot fi anormale în cazul bolii Alzheimer. Constatările privind dozele mari de tiamină (3 până la 8 g pe zi) în boala Alzheimer sunt inconsecvente. Studiile la animale sugerează că nivelurile scăzute de tiamină serică sunt asociate cu creșterea poftei de alcool.

Niacinul sub formă de 1,25 g pe zi de nicotinamidă poate proteja ficatul împotriva efectelor toxice acute ale alcoolului la persoanele care au recidivat. Early double-blind, RCTs au raportat că dozele mari de niacină (până la 3 până la 8 g pe zi) au ameliorat simptomele schizofreniei. Un regim combinat de doze mari de niacină și un medicament antipsihotic convențional a dus la o îmbunătățire diferențiată a simptomelor psihotice pozitive în comparație cu pacienții schizofrenici tratați numai cu antipsihotice convenționale. O revizuire ulterioară a 53 de studii asupra niacinei și a altor vitamine în tratamentul schizofreniei și a altor tulburări psihiatrice cronice a identificat deficiențe metodologice în studiile timpurii și a concluzionat că rezultatele au atins doar semnificație statistică marginală. Cu toate acestea, niacinul cu doze mari a devenit o terapie standard pentru schizofrenia în psihiatria orthomoleculară, iar rapoartele de caz ale rezultatelor dramatice continuă să fie publicate. O analiză retrospectivă a rezultatelor negative ale studiilor controlate a sugerat că pacienții nonmedicali cu schizofrenie în faza acută timpurie a bolii pot prezenta beneficii semnificative și susținute din dozele mari de niacină, spre deosebire de pacienții cu schizofrenie cu medicație sau cu indivizi aflați în faza cronică a bolii .

Fie ca va confruntati cu alcoolismul, tulburarile cognitive, depresie sau anxietate, un tratament mediv\camentos, trebuie neapart dublat de sedintele de psihoterapie!

Fa o Programare!

Similar Posts