De ce unele cupluri sorb din plin fiecare moment împreună, iar altele nu știu cum să se evite mai mult unul pe altul?

Există o serie de „ingredinte“ fără de care nu se poate vorbi de un cuplu în adevăratul sens al cuvântului. Relaţiile sexuale, comunicarea autentică şi aprecierea între parteneri sunt în capul listei, iar fără acestea cuplurile vor ajunge la raporturi de genul vânător-vânat sau, şi mai rău, stăpân-sclav.
De multe ori, constientizam ca traim intr-o relatie de cuplu care mai mult ne face rau decat bine, dar cu toate acestea, alegem sa ramanem acolo nefacand nicio schimbare.
Functionarea unei relatii nu este deloc o operatie’ usoara deoarece presupune armonizarea unor istorii personale, asteptari, temeri si caractere diferite.

Din ce cauză apar crizele

Crizele mai pot apărea şi atunci când partenerii uită de relaţia lor şi se concentrează mai mult pe alte aspecte ale vieţii, cum ar fi cariera, hobby-urile, prietenii.

Cele mai frecvente probleme in cuplu:

1. lipsa comunicării
2. partenerii nu se simt înțeleși
3. lipsa pasiunii
4. rutina sau plictiseală în cuplu
5. dezinteres sau indiferență față de partener
6. certuri dese pe lucruri importante sau neimportante
7. activitatea sexuală redusă
8. probleme financiare
9. lipsa de respect
10. neîncrederea

Sfidarea şi indiferenţa îngroapă relaţiile Activitatea sexuală scăzută dintre partenerii dinamitează pur şi simplu relaţia de cuplu pentru că dispare intimitatea dintre parteneri. ”Chimia din cuplu este întreţinută prin relaţia sexuală dintre cei doi. Când există dragoste şi pasiune între parteneri, cei doi se înţeleg doar din priviri, ea îşi doreşte un lucru şi constată că el I l-a cumpărat sau el vrea să vorbească cu ea şi vede că este sunat de soţie sau iubită.
Tensiunile din cuplu afecteaza atat partenerii cat si mediul inconjurator. La o stare prelungita de tensiune, chimia creierului produce excesiv hormonii stresului generatori de endotoxine si de aici apar perturbari organice la nivel digestiv, respirator, circulator, endocrin, sexual etc.
Gottman a indentificat “Cei patru calareti ai apocalipsei” pentru o relatie, acesti patru factori sunt cei mai predictivi pentru despartirea unui cuplu

  • Critica/reprosurile – iti exprimi dezacordul sau furia legata de anumite aspecte, il invinovatesti sau il acuzi pe celalalt.
  • Dispretul – il ironizezi, insulti, vorbesti cu sau despre el cu lipsa de respect si il vezi ca incapabil sau incompetent.
  • Apararea – tendinta de a te apara de un atac perceput, negi sau nu iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce ai facut sau ai spus.
  • Lipsa de reactie – nu ii oferi nici un indiciu celuilalt nu mai raspunzi in nici un fel. Partenerul percepe detasare, raceala, ostilitate, dezacord sau dezinteres.

AI PROBLEME IN CUPLU?

Te astept sa vobim!

Fa o programare aici!

Similar Posts