Există o serie de boli psihice, cunoscute și sub numele de tulburări psihologice sau tulburări mintale. Acestea pot fi împărțite în mai multe categorii, în funcție de simptomele și caracteristicile lor.

Iată câteva exemple de boli psihice:

    1. Tulburări de anxietate, cum ar fi tulburarea de anxietate generalizată, fobia socială, tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC) și tulburarea de stres posttraumatic (TSPT). Aceste tulburări se caracterizează prin sentimente de frică, neliniște și îngrijorare excesivă.
    2. Tulburări de dispoziție, cum ar fi depresia și tulburarea bipolară. Aceste tulburări afectează modul în care o persoană simte, gândește și acționează, putând duce la pierderea interesului pentru activitățile obișnuite, sentimente de tristețe și deznădejde sau schimbări rapide de dispoziție.
    3. Tulburări de personalitate, cum ar fi tulburarea de personalitate borderline, narcisistă sau antisocială. Aceste tulburări afectează modul în care o persoană percepe și interacționează cu lumea din jurul lor, putând duce la comportamente impulsive, relații interpersonale dificile sau sentimente de disconfort și nesiguranță în legătură cu sinele.
Young woman suffering from headache
  1. Tulb  urări psihotice, cum ar fi schizofrenia. Aceste tulburări afectează modul în care o persoană percepe realitatea, putând duce la halucinații, deliruri sau gândire dezorganizată.
  2. Tulburări alimentare, cum ar fi anorexia nervoasă și bulimia nervoasă. Aceste tulburări se caracterizează prin preocupare excesivă pentru greutate și aspect fizic, și pot duce la comportamente alimentare disfuncționale și periculoase pentru sănătate.

Daca suferi din una sau mai multe boli psihice enumerate mai sus, cere de urgenta AJUTOR de specialitate!

Fa o programare la psiholog aici!

Similar Posts