Femeilor le plac băieții răi. Cel puțin, asta este povestea. Și există o mulțime de scrieri și experiențe anecdotice pentru a o sprijini.

Bărbații se plâng deseori că sunt asociati cu “cel mai bun prieten”, din cauza faptului ca cele mai bune intentii ale lor si grija pe care o poarta femeii de langa ei ii pot transforma in cel mai bun prieten decat intr-un iubit.

Femeile care recunosc că le plac băieții răi – sau sunt atrase de bărbați  dominanți – sunt uneori criticate că au „interiorizat” atitudini misoginiste sau pur și simplu că sunt naive și nechibzuite sau că nu reușesc să recunoască sau să admită că sexismul dăunează.

Insa, s-a demonstrat stiintific faptul ca femeile sunt atrase de barbati dominanti, de cei numiti ALFA.

Gul și Kupfer au o abordare înrudită, dar se îndreaptă într-o direcție puțin diferită. Ei sugerează că interesul feminin pentru bărbații sexiști, în special bărbații care prezintă „sexism binevoitor”, poate fi privit de femei ca fiind mai mult un interes pentru bărbați care investesc resurse într-o femeie.

Sexismul binevoitor descrie o formă de sexism care este mult mai puțin ostilă și misoginică.  Sexismul binevoitor include convingeri că:

  • Femeile ar trebui să fie „puse pe un piedestal”.
  • Femeile trebuie prețuite și protejate de bărbați.
  • Bărbații ar trebui să fie dispuși să se sacrifice pentru bunastarea femeilor.
  • Femeile sunt mai virtuoase decât bărbații.
  • Femeile sunt mai rafinate și mai pure, în comparație cu bărbații.

În ciuda aspectelor sexismului binevoitor care par cavalerești și romantice, cercetările anterioare au descoperit că femeile care susțin aceste credințe demonstrează adesea aprobarea restricțiilor privind libertățile, independența și autonomia femeilor și pot afecta sprijinul femeilor pentru egalitarismul de gen.

Gul și Kupfer au folosit mai multe experimente diferite pentru a testa de ce femeile găsesc bărbați cu aceste tipuri de credințe a fi mai sexy și atrăgători. Ei au descoperit că femeile care vedeau aceste tipuri de bărbați ca fiind mai atractive au văzut și bărbații ca fiind mai dispuși să le protejeze și să le îngrijească și să se angajeze într-o relație. Interesant este însă că aceste femei nu erau niște nebune lovite de dragoste, ci aveau ochii deschiși: în ciuda faptului că erau atrase de acești bărbați și ii vedeau parteneri buni, femeile au văzut că acești bărbați sunt subminanți și patronanți de dorinta de a pune multe restrictii femeii de langa ei.

Femeile care consideră bărbați sexisti atrăgători nu sunt trădătoare pentru alte femei și nici nu sunt femei naive.  În schimb, ele sunt femei care iau decizii raționale și acceptă compromisuri. Ele recunosc că poate fi mai benefic să ai un partener care este angajat in relatia cu ea și dispus să se jertfească pentru ea și familia lor decât  să aive un bărbat feminist  care vrea să fie independent si poate pune in pericol stabilitatea familiei.

Similar Posts