Probabil ca adesea te-ai intrebat cum ar fi daca ai avea puterea sa citesti mintile oamenilor.

Unii oameni folosesc intuiția pentru acest lucru, dar dacă nu esti așa de perceptiv, rămâne o singură alegere: să înveti să citesti limbajul corpului oamenilor.

Este binecunoscut faptul că obținem peste 55% din informație prin comunicare nonverbală. Allan Pease, un expert australian în limbajul corpului, a scris despre acest lucru. Mimicalele, gesturile și alte mișcări ale corpului pot descoperi o persoană și iti pot spune ce crede sau simte cu adevărat.

Te  invit să acorzi atenție semnalelor pe care alte persoane le trimit fără ca tu sa realizezi ce ar putea sa insemne:

  1. Inchide ochii. Dacă o persoană vorbește cu tine și închide ochii, ar trebui să știi că încearcă să se ascundă de lumea din afară. Un lucru important de reținut: nu înseamnă că persoana este speriată de tine. Dimpotrivă, ea încearcă să scape de tine cat mai repde pentru ca o cam plictisesti. Și inconstientul ei ii spune ca  dacă vă închide ochii, tu veți dispărea!
  2. Isi acopera gura cu mana. Aceasta este o minunată reamintire că toți am avut o copilărie. Iti amintesti că iti acopereai gura atunci când nu vroiai să spui ceva? Se întâmplă și în viața adultă. Câteva degete, o palmă sau chiar un pumn lângă gură ne ajută să nu eliberăm cuvintele pe care nu vrei să le spui. Uneori, acest gest este deghizat din tuse falsă.
  3. Musca din rama ochelarilor. Vezi cum o persoana isi musca bratele ochelarilor? Încerca să le sprijini sau să le înveselesti. Ei sunt cu siguranță îngrijorați de ceva la un nivel subconștient. Ei încearcă să se simtă în siguranță ca atunci când mama lor ii alăpta. Apropo, un creion, un stilou, o țigară și chiar guma de mestecat în gură pot indica același lucru.
  4. Prezentarea fetei. În general, acest gest este folosit pentru a atrage persoane de sex opus. Când ne punem bărba in mâini, ne prezentăm chipurile ca și cum am încerca să spunem: “Eu sunt eu. Vă puteți bucura cât doriți. “Bărbații ar trebui să memoreze acest gest pentru a prinde momentul și a da un compliment la momentul potrivit.

5. Mangaierea barbii. Aceasta este gestul pe care il fac  oamenii atunci când încearcă să ia o decizie. S-ar putea să privească în jos, în sus, în lateral … sau oriunde. Nici măcar nu știu la ce se uită, pentru că sunt adânciti în gândire.

6. Mainile incrucisate. Acesta este unul dintre cele mai populare gesturi. Nu este de mirare că mulți oameni se simt foarte confortabil în această poziție – îi ajută să se închidă fata de alte persoane. Adesea folosim acest gest atunci când suntem iritați de ceva. Armele încrucișate sunt un semn clar că o persoană nu se simte bine.

7. Inclinare spre inainte. Când o persoana place alta persoana, și doreste să intre în contact cu ea, aceasta se înclină în față. În această poziție, picioarele pot fi nemișcate, dar corpul se mișcă înainte intuitiv.

8. Inclinare spre inapoi. Dacă cineva se sprijină pe spatele scaunului, arată că este obosit de conversație. Poate că se simte chiar  inconfortabil în prezența celeilalte persoane.

9. Trecerea de la calcai la varful picioarelor. Da, nu numai copiii o fac. Acest lucru arată că o persoană se simte îngrijorată de ceva.

10. Frecarea mainilor. Se crede că mâinile  transmit ceea ce gândește capul. Frecarea mainilor împreună înseamnă că o persoană are un sentiment pozitiv despre ceva. Sunt sperante. Facem acest lucru atunci când ne gândim la unele beneficii care vin în viitor.

11. Strangerea de mana tip manusa. Acest lucru denota faptul ca acea persoana poate fi de incredere.

12. Strangerea de mana, cu una dintre palme indreptate spre tavan. O palmă deasupra mâinii altcuiva indică faptul că o persoană se simte simpatica. Dar acest lucru este valabil doar dacă o persoană o face instantaneu. Cu toate acestea, dacă ați avut o strângere de mână de ceva timp și numai atunci cealaltă persoană pune mâna pe partea de sus, acest lucru poate fi un semn că ei vor să vă spună cine este responsabila aici.

13. Strangerea de mana, cu una dintre palme indreptate spre podea. Dacă țineți mâna cuiva de jos, doriți să îi spuneți că sunteți gata să o ajutați.

14. Colectarea de scame sau fire de par care de fapt nu exista. Acesta este un așa-numit gest de deplasare. Oamenii folosesc adesea pentru a-și exprima dezacordul față de ceva, dar nu vor să-l spună. Cu alte cuvinte, ei nu-și exprimă în mod clar opinia, dar cu siguranță nu sunt de acord cu ceva.

15. Femeie care se joaca cu pantoful. Picioarele încrucișate sunt una dintre cele mai atractive poziții feminine. Și dacă o femeie se joacă cu pantoful ei, ea încearcă să vă atragă atenția asupra picioarelor. Acest gest indică faptul că o femeie este calmă și relaxată. Acesta este un fel de lumină verde pentru un bărbat.

16. Contactul vizual. Ochii sunt ferestrele spre suflet și, de asemenea, o modalitate foarte bună de a comunica. Puteți citi toate sentimentele și emoțiile unei persoane în ochii lor. Iubitii se uită reciproc în ochi. De fapt, este foarte ușor să observați, deoarece irisii  pot fi de până la 4 ori mai mari comparativ cu starea lor normală. Apropo, dacă o persoană este furioasă, ochii lor arată ca margele, deoarece irisiii devin foarte mari.

 

Similar Posts