REIKI

Este un sistem de evoluţie spirituală prin care omul poate accesa sursa universală de energie, Duhul Sfânt. În toate sistemele existente la ora actuală pe Pământ, oamenii vorbesc despre aceeastă energie, fie îi spun bio-energie, fie Lumină, fie prana, fie chi sau ki, ea este aceeaşi.

Diferenţa între sisteme este modul de a prelua această energie şi modulde utilizare. În qi qung (chi kung/qi gong), tai chi, tao, ea este luată din atmosferă, de la stele etc.

În creştinism e luată prin rugăciune, prin împărtăşanie, prin apa sfinţită de la preot, care are acces direct la sursa universală (Duhul Sfânt), iar prin Reiki ai deasemenea acces direct la sursă.

 

Beneficiile Reiki :

 • ajuta la dezvoltarea personalitatii si la echilibrarea in planul fizic, emotional, spiritual al individului prin canalizarea Energiei Universale/ Vitale,
 • echilibrarea diferitelor nivele energetice ale corpului,
 • stimularea functiilor organismului,
 • intensificarea eliminarii toxinelor din corp,
 • reducerea durerilor,
 • depasirea situatiilor psihice dificile, starilor de stres si de frica,
 • dezvoltarea si armonizarea relatiilor interumane,
 • dezvoltarea creativitatii si intuitiei, autocunoasterea.

Avantajele Reiki

Este  accesibil oricărei persoane care doreşte să evolueze spiritual indiferent de sex, rasă, religie, profesie, naţionalitate, convingeri filosofice. Este superior radiesteziei ca acces la energii şi superior călugărilor ca număr de îngeri.

Istoria Reiki

Fondatorul acestui sistem este Mikao Usui (1865-1926). El a readus această practică pe Pământ printr-o experienţă avută în anul 1922. An în care acesta a urcat pe munteleKurama şi a ţinut post negru 21 de zile, după ce în prealabil încercase să afle taina vindecărilor făcute de Iisus Hristos. În a 21-a zi, a primit această energie pe care a numit-o REIKI. Transmite mai departe Reiki-ul lui Chujiro Hayashi, care şi el transmite maideparte doamnei Hawayo Takata. Aceasta aduce Reiki-ul în America, unde instruieşte 22de maeştri. Aceştia au fondat societăţi de Reiki, iar fiecare şi-a pus amprenta mai multsau mai puţin pe acest sistem, astfel la ora actuală pe lângă diferenţele de la un maestru la altul mai sunt şi peste 100 de alte ramuri aşa zise nontradiţionale sau moderne. Toate funcţionează, există însă diferenţe la simboluri şi vibraţiile la care acestea conectează, plus diferenţe la ritualul de iniţiere (acordaj). În rest, totul depinde de practica şi de nivelul spiritual al fiecăruia.

Initierea

Iniţierea Reiki este un ritual prin care practicantul este racordat la sursa de energie universală. Iniţierea are trei mari componente:

 • Fizică , unde maestrul efectuează un anume ritual,
 • Energetică , unde se deschid anumiţi centri energetici şi se curate anumite meridiane energetice
 • Spirituală,unde practicantul primeşte un anumit număr de ghizi de Lumină, o cunoaştere la nivelul sinelui şi daruri de la Divinitiate.

Toate acestea fiind oferite de Divinitate spre a evolua şi a ne îndeplini misiunea personală pe această planetă.

Cu fiecare iniţiere primită creşte şi responsabilitatea maestrului/practicantului faţă deel, de oamenii pe care trebuie să-i ajute sau să-i înveţe şi faţă de Divinitate.

Sistemul cuprinde 3 grade

 • Primul grad oferă posibilitatea de a transmite Reiki prin intermediul palmelor (autotratament).
 • Al doilea grad oferă primele 3 simboluri Reiki, simbolul puterii, simbolul vindecării mental-emoţionale şi simbolul distanţei şi acordează practicanul mai profund la energia Reiki. Sunt oferite de asemenea o serie de tehnici de lucru specifice precum şi metoda de trimitere a luminii la distanţă.
 • Al treilea grad oferă simboluri mai puternice, accesul direct la Sursa universală şi abilitatea de a oferi mai departe sistemul prin iniţiere.

Reiki este o metodă de tratament holitic practicată inclusiv în unele spitale din Japonia, fiind o metodă minunată de terapie chiar pentru afecţiuni fizice serioase. Pentru a face tratament Reiki altei persoane este esenţial să fim detaşaţi, adică să nu avem o agendă proprie pentru că altfel ne vom implica cu propria noastră energie şi nu vom mai face Reiki. Este suficientă punerea palmelor pe corpul persoanei sau menţinerea lor la o mică distanţă şi exprimarea intenţiei detaşate de a transmite această energie persoanei pentru ca lucrurile să se întâmple de la sine.

Cu Reiki îţi poţi mări capacitatea de cunoaştere.

Cunoaştereaeste un alt aspect care poate fi îmbunătăţit cu ajutorul Reiki. Folosirea simbolurilor şi a energiei ne poate ajuta să obţinem informaţii, putând de exemplu să trimitem lumină către autorul unei cărţi pentru a înţelege mai bine ce a vrut să transmită, sau putem să folosim simbolurile pentru a ne conecta mai bine cu sinele nostru sau cu conştiinţa de grup a artiştilor sau a terapeuţilor de exemplu, sau cu ghizii noştri.

Reiki-ul NU este o metoda de a diagnostica, NU este permisă punerea de diagnostic sau de schimbare a medicamentaţiei. Pacientul poate fi rugat să îşi facă analizele şi cu acestea să meargă la un medic care să-i schimbe tratamentul sau să-I pună un diagnostic.

Similar Posts