Indiferent de idealurile pe care ti le-ai fixat, niciunul dintre ele nu vor putea fi realizabile daca creierul este impotriva ta.

Felul in care gandesti afecteaza felul in care simti si cel in care te comporti.

Este nevoie doar de un singur obicei prost de a gandi ca sa te poata puna la pamant sau sa te traga in jos!

Scapand de aceste obiceiuri de a gandi nesanatos din punct de vedere psihologic, te va face sa muncesti mai inteligent, nu mai repede, ceea ce este mult mai important. Obiceiurile bune vor deveni mult mai eficiente atunci cand vor lua locul celor proaste care nu fac decat sa iti fure din timp si sa iti degradeze starea mentala.

Iata cum poti scapa de gandirea nesanatoasa:

  • Creaza experimente comportamentale care sa iti conteste convingerile auto-limitative. Toata lumea experimenteaza convingerile de auto limitare la un moment in viata. Poate te gandesti ca nu esti sufucuent de bun pentru a primi o inaintare in functie sau poate te gandesti ca nimeni nu te poate placea daca te-ar cunoaste cu adevarat. Aceste credinte auto limitative mai devreme sau mai tarziu se vor transforma in realitate daca tu, in subconstientul tau crezi si te comporti ca atare. Trebuie sa scapi imediat de aceasta gandire proasta si sa intelegi ca ale tale convingeri nu sunt neapart si cele reale. Incearca sa iti demonstrezi chiar tie ca te inseli in privinta a ceea ce gandesti despre tine. Tu
  • Inlocuieste limbajul de victima cu mesaje si declaratii care iti dau putere. Spunand lucruri de genul: “Prietenul meu ma face sa cheltui mai multi bani decat vreau” sau ” Seful meu ma face sa ma simt mizerabil” nu faci decat sa devii vitima propriilor circumstante. este important sa constientizezi si sa recunosti ca oricat de dur ar fi, tu ai puterea de a alege. Atunci cand dai vina pe alte persoane sau circumstante, opreste-te! Fii tu cel ce conduce!
  • Practica auto-comapsiunea. Smulgandu-ti parul din cap sau jignindu-te daca ai gresit cu ceva, nu va duce nicaieri si nici nu te va motiva ca data viitoare sa faci mai bine sau sa nu mai gresesti.
  • Comporta-te ca persoana care doresti sa devii. Daca doar te gandesti ” as dori sa fiu o persoana mai vesela” nu vei rezolva mare lucru. Trebuie sa te si comporti ca o persoana vesela. Indiferent de ceea ce iti propui sa devii, intreaba-te : ” Cum s-ar comporta acea persoana?” si poarta-te in consecinta.
  • Traieste in momenul actual. Este usor sa te pierzi timpul dorindu-ti ca trecutul sa fi fost altul sau facandu-ti griji despre ce ar putea sa iti rezerve viitorul. Insa trebuie sa stii ca singurul moment in care iti poti schimba viata este ACUM.

Crezi ca nu esti bun de nimic? Hai sa vorbim!

Fa o programare!

 

Similar Posts