Ai facut vreodata greseli mari care au dus la ruinarea relatiei?

Cu siguranta ca DA. Ai spus vorbele grele si urate sau ai facut fapte pe care in mod normal nu le-ai face fata de famile, prieteni sau sot/sotie.

Iata cateva ponturi pe care ti le pot da astfel in cat sa nu mai repeti aceste greseli:

  1. Fii bine intentionat!

Analizeaza corect si da-ti seama care este adevarul in relatia ta. Gandeste-te la absolut toate aspectele din relatia voastra: sentimentele si gandurile tale, sentimentele, gandurile si trairile partenerului cat si contextul extern. Daca observi ca pe un anumit aspect, segment cam aluneci pericoulos in jos, adica nu esti multumit, atunci este timpul sa dublezi timpul de concentrare pe acest subiect si sa il explorezi in adancime cautand adevarul. Este mult mai bine sa infrunti adevarul in fata decat sa il lasi sa iti saboteze relatia!

2. Evita sa te transpui in  mintea celuilalt.

Unul dintre cele mai mari pericole ale unei relatii este acela de a presupune si crede ca persoana de langa tine crede, simte si traieste exact ca tine. parca ar fi copia ta! Gresit! Suntem diferiti si asa trebuie sa ramanem! Nu te supara atunci cand vezi ca partenerul nu gandeste ca tine ci incercati sa ajungeti la un compromis asupra unei idei.

3. Foloseste-te de “cultura a spune”.

De fiecare data cand simti nevoia sa spui ceva partenerului, fa-o! De exemplu daca simti nevoia unei imbratisari spune-o. Atentie, asta nu inseamna ca partenerul este obligat sa si raspunde la cererea ta!

Foloseste aceasta tehnica oro de cate ori simti nevoia sa comunici ceva si fii atent la cuvinte, gesturi si tonalitatea vocii.

4. Da la o parte bariera comunicarii.

Pentru ca o relatie sa functioneze trebuie neaparat sa indepartati barierele comunicarii. Stabileste un mod de comunicare care sa fie pe placul amandorura si puneti-l in practica.

5. Practica acordul emotional.

Acum, comunicand unul cu celalat, nu fii atent doar la ceea ce iti spune partenerul. Fii atent si la emotia pe care o transmite. Observa daca persoana este stresata, confuza, suparata sau fericita. De asemena ia in calcul tonul vocii si limbajul trupului cat si ceea ce nu se spune insa este ascuns in context.

6. Verifica relatia.

O data la o saptamana, doua sau poate o luna este bine sa programati o intalnire unde sa va spuneti si sa notati ce v-a placut unul la celalalt pe parcursul zilelor trecute si ce nu. O data determinate problemele, stabiliti o metoda de a imbunati lucrurile mai putin placute.

7. Incredeti-va unul in celalalt.

Toate aceste strategii mai sus mentionate nu fac decat sa creasca increderea unuia fata de celalalt. intotdeauna sa ai in minte o evaluare personala a gradului de incredere in relatia voastra.

8. Respectati-va intimitatea.

desi tehnologia din ziua de astazi ne perimite sa urmarim si sa aflam instant unde este o persoana, iti recomand sa nu o faci. Lasa celuilalt spatiul necesar si respecta-i intimitatea.

9. Conflicte sanatoase

Surpriza! Conflictele pot fi sanatoase intr-o relatie. Daca te gandesti ca vei intra intr-o relatie unde nu vei avea conflicte de niciun fel, gresesti! Ficare conflict pe care il incepi, porneste-l prin a evidentia faptul ca tii la acea persoana cat si la relatie! Fii deschis la schimbare daca vei constata ca ai facut o mare greseala. La sfarsitul conflictului concentreaza-te pe reconstruirea relatiei.

10. Fa un compromis.

Pune in balanta dorintele tale cu necesitatile partenerului. Pune-te si in locul sau! Abilitatea de a face un compromis este cheia unei relatii de durata!

Daca relatia ta de cuplu s-a deteriorat, nu ezita sa faci o programare la un consilier in probleme de cuplu si familie!

Fa o programare!

 

 

Similar Posts