De ce unele femei sunt mai active sexual decât altele? Există o serie de explicații socio-culturale, biologice și genetice – multe dintre ele depășind poziția îngustă a “femeilor  mai selective” oferite de unii teoreticieni evoluționiști – și nici un motiv unic. Dar un nou studiu publicat în Jurnalul Personalității și al Psihologiei Sociale sugerează că modul în care părinții prezenți sau absenți ai femeilor au fost în timpul copilăriei pot influența puternic comportamentele lor de împerechere odată ce sunt adulți.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Utah și Universitatea creștină din Texas, condusă de Danielle Delpiore, a realizat cinci studii separate pentru a explora impactul pe care îl avea tatăl absent sau dputin angajat in familie asupra percepțiilor femeilor privind interesele sexuale ale bărbaților pe care nu i-au întâlnit niciodată.

În primul studiu, 34 de femei au fost rugate să descrie în detaliu un moment în care tatăl lor a fost “absent din punct de vedere fizic sau psihic pentru un eveniment important din viata lor “, pentru a provoca “gânduri și sentimente asociate dezangajării părintești”. (Ca o comparație, 41 de femei au fost rugate să descrie un moment în care tatăl lor era prezent pentru un eveniment important de viață.) La scurt timp după aceea, tuturor participanților li s-a cerut să “își imagineze că se întâlneau cu un bărbat și să evalueze probabilitatea de a face sex sau să dezvolte o relație angajată cu aceștia.

Femeile care se luptaseră de-a lungul timpului cu lipsa părinților din viata lor  aveau mai multe șanse de a atribui un nivel mai ridicat de interes romantic și sexual acestui bărbat fictiv decât cele care   de-a lungul timpului  părinții lor erau prezenți, oferind cercetătorilor “dovezi inițiale că dezangajarea paternă poate duce femeile la percepția bărbaților în moduri care accelerează activitatea sexuală “.

Atât amintirile avute de durere emoțională legată de absența tatălui, cât și de absența literală acelor care  au experimentat divorțul în timpul copilăriei creasc percepțiile femeilor cu privire la intenția sexuală atunci când își imaginau partenerii la întâlniri ipotetice. “Deoarece cantitatea de durere asociată lipsei tatălui exprimată de femei a crescut,” au explicat cercetătorii, “și ele au perceput percepția asupra interesului sexual masculin”.

Orice dezechilibru de natura sexuala are o baza in copilarie. Absenta din viata a tatalui sau asprimea lui, duc la aceste comportamente.

Te confrunti cu situatii asemanatoare?

Hai sa vorbim!

Fa o programare!

Similar Posts