Dacă ați avut vreodată un atac de panică sau vă luptați cu anxietate, aceste sfaturi vă vor ajuta să vă administrați simptomele și, probabil, să vă diminuați tensiunea.

  1. Respira. Majoritatea oamenilor de fapt își țin respirația atunci când devin prea anxiosi, ceea ce te face mai nervos . Așa că nu uitați să respirați. Acesta poate fi cel mai vechi truc din carte, dar funcționează.
  2. Incetineste. Panica vă va face să simțiți că trebuie să faceți ceva drastic. Asigurați-vă că vă uitați înainte de a sari și fiti sigur  că alegerile pe care le faceți va vor ajuta.
  3. Nu conduceți. Dacă conduceți și  simțiți un atac care vine, trageti pe dreapta imediat iar, daca   există o urgență reală, trebuie să conduceți altcineva.
  4. Luați-va  medicamentele (cu dumneavoastră). Dacă luați medicamente anti-anxietate, nu uitați să le păstrați la îndemână, astfel in cat sa știți că sunt disponibile dacă este necesar.
  5. Exercițiu. Uneori, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă puneți pantofii și să faceți o plimbare sau sa alergati. Mișcarea întregului corp  te va relaxa mai mult decât daca ai  ridica greutăți, dar orice ar fi nevoie pentru a elibera acea energie nervoasă nu sta pe ganduri si , fă-o.
  6. Oprește televizorul. Dacă te uiți la știri te face nervos, oprește-te. Lumea nu se va termina fără să știi asta, dar dacă știrile te fac nervos, trebuie să iti iei o pauză și să te uiți la desene animate timp de o săptămână sau la filme de comedie.
  7. Fa o baie fierbinte sau un duș. Acest lucru poate fi uneori un remediu instant, dar ar trebui să vă relaxati si  să vă bucurați de pacea momentului. Permiteți caldurii să vă calmeze și să vă asigure ca sunteti  în siguranță. Sentimentul de a fi curat  reduce anxietatea, astfel încât întregul proces poate diminua orice panică.
  8. Trage un pui de somn. Poate părea contraintuitiv atunci când aveți toată adrenalina care trece prin voi, dar anxietatea este obositoare. Oferindu-vă șansa de a dormi, chiar și timp de douăzeci de minute, vă poate reînvia și vă puteți reduce nervozitatea.
  9. Luați niște aer curat. Dacă stați înăuntrul unei camere , cel puțin deschideți o fereastră și lăsați briza să intre. Fiind în imposibilitatea de a respira corespunzător, acest lucru poate provoca panică, iar șederea într-o casă nearisita  poate face ca acest lucru să se întâmple.
  10.  Lasa-te sa fii anxios. Dacă știți că aveți tendința de a deveni uneori nervoși și faceți tot ce vă stă în putință pentru a gestiona aceasta stare, data viitoare când o simțiți în corpul vostru, reamintiți-vă că acest lucru se întâmplă oricum și că nu trebuie să acționați. Spune-ți că veti fi bine și, curând, veti fi într-adevăr mai bine.

Suferi de anxietate?

Fa o programare!

Similar Posts