Persoanele manipulatoare au un master in  arta de înșelăciunii.

Ele pot părea respectabile și sincere, dar de cele mai multe ori aceasta este doar o fațadă, o masca. Sti u foarte bine sa se foloseasca de aceasta masca pentru  a te atrage și de a te prinde într-o relație înainte de a-și arăta adevarata fata.

Pentru persoanele de acest gen, tu de fapt nici nu contezi! esti doar un obiect, o unealta sau o masina  care le faciliteaza  obtinerea  controlului. Acestia  au mai multe moduri de a face acest lucru. Sunt foarte atenti la ceea ce spuneti si faceti si  se vor folosi intotdeauna de aceste lucruri pentru a va manipula. Vor incerca itotdeauna sa te faca sa te simti infrtior lor, sa te adanceasca in confuzie, poate chiar să te facă să te simți ca și cum tu ești nebun. Distorsionează adevărul și pot recurge la minciună dacă servesc scopului lor final.

Persoanele manipulative pot juca cu brio rolul victimelor, făcându-vă pe voi sa pareti cei ce au creat problema pe care de fapt ei au inceput-o si nu isi vor asuma responsabilitatea NICIODATA!

Manipulatorii  pot fi pasivi,  agresivi sau draguti, trecand de la o stare la alta in aceeasi jumatate de ora. De ce?  pentru a va face nesiguri pe voi. Nicodata sa nu putei fi siguri de starea acelei persoane. Nicodata nu veti sti daca este bine sau rau pentru ca ei sunt maestrii in arta disimularii. De multe ori te fac defensivi. Ei pot fi, de asemenea, extrem de agresivi și viciosi, recurgând la atacuri și critici personale, înverșunați în căutarea de a obține ceea ce doresc. Au o placere ascunsa pentru chin si  tortură, amenință și nu te vor lasa pana nu tw vad la pamant fizic sau moral! Doar pentru ca ei sa isi atinga scopul!

Oamenii manipulativi nu au o perspectivă asupra modului în care îi angreneaza in discutii  pe ceilalți și creează anumite scenarii, sau cred cu adevărat că modul lor de a trata o situație este singura cale, deoarece înseamnă că nevoile lor sunt îndeplinite, și asta contează. În cele din urmă, toate situațiile și relațiile cu alte persoane nu contează!

Oamenii manipulativi nu înțeleg conceptul de limite. Ei sunt nelimitati în căutarea a ceea ce doresc și au puțină atenție pentru cei răniți de-a lungul drumului parcurs impreuna.

Ei nu înțeleg ce înseamnă spațiul personal și identitatea sau, daca inteleg, oricum nu le pasa.

Un manipulator evită responsabilitățile pentru propriul său comportament, dând vina pe alții pentru că îl provoacă. O persoană manipulatoare nu vede nimic în neregulă cu refuzul de a-și asuma responsabilitatea pentru acțiunile lor, chiar dacă te obligă să-ți asumi responsabilitatea. În cele din urmă, ei pot încerca să vă aducă să vă asumați responsabilitatea pentru satisfacerea nevoilor lor, fără a lăsa loc pentru îndeplinirea dvs.

Persoanele manipulatoare se preocupă  de sensibilitatea ta emotionala  și, în special, de conștiința. Ei știu că au șanse bune de a te implica într-o relație, pentru că ești un om cu sentimente, o persoană binevoitoare și, care doresti să ajuți. Ei pot să vă aprecieze  bunătatea  la început, adesea vă laudă pentru persoana minunată care sunteti,  dar, în timp, lauda acestor calități va fi minimizată pentru că sunteți folosiți în slujba cuiva care chiar nu da doi bani pe dumneavoastra ca si persoana ci doar pe ceea ce poti sa faci doar pentru el!.

Ai avut de-aface cu persoane manipulante iar comportamentul lor ti-a lasat urme?

Hai sa vorbim!

FA O PROGRAMARE!

 

 

Similar Posts