Opreste-te un minut din ceea ce faci si gandeste-te la persoana pe care o admiri tu cel mai mult.

Ce are atat de special acea persoana pe care o admiri: curajul, inteligenta, modestia, tenacitatea, carisma, dragostea?

Le-ai gasit? Sa stii ca toate acele calitati pe care tu le-ai vazut si le-ai admirat la aceasta persoana de fapt sunt si in interiorul tau si asteapta sa iasa la suprafata.

Daca vreoadata ai fost invatator, lider al unui grup sau doar ai vorbit unei audiente, ai simtit aceste proiectii si imediat ce ai terminat de facut acest lucru le-ai privit diferit.

Oamenii încep să proiecteze asupra ta și o simți. Acest lucru poate avea numeroase aspecte pozitive: oamenii sunt mai deschisi față de cineva de la care au o proiecție pozitivă. Cuvintele tale au mai multă greutate; acțiunile tale sunt investite cu mai multă importanță; ai o capacitate  mai mare de impact asupra oamenilor.

Aceasta este ideea de leadership ideal. In lumina ei pozitivă sunteți în stare să influențați oamenii în mod real si să îi îndrumați spre binele lor. Esti modelul dupa care altii se ghideaza pentru ca si ei vad in ei ceea ce tu esti insa, nu sunt inca constienti de aceasta valoare.

Uniformele de toate felurile inspiră o astfel de proiecție. De exemplu o uniformă a ofițerului de poliție ar trebui să inspire o proiecție a încrederii și a securității, o uniformă albă a doctorului sau a asistentei medicale, o proiecție a cunoștințelor și competențelor medicale, un preot sau alte veșminte ale clerului o proiecție a autorității și orientării spirituale.

Proiecțiile negative, vin atunci când nu ne asumăm responsabilitatea pentru locul din  care provin spre noi. Trebuie să ne ocupăm de calitățile pozitive din noi, să credem în ele și să le aducem la suprafață. Dacă le  lăsăm in inconștiența vom căuta mereu pe alții ca îndrumători în toate aspectele vieții noastre. 

Există un proces interesant și subtil pentru proiecțiile pozitive pe care trebuie să le cunoaștem. Profesorii și modelele de viata sunt importante pentru ca ne arăta ce este posibil. Avem nevoie de ei ca fiind  ceva spre care aspiram. Dar dacă rămânem doar în domeniul proiecțiilor negative? – “Nu voi fi niciodată ca și tine”, atunci ne pierdem ocazia de a deveni propria versiune unică a acestei calități. Este foarte important ca fiecare dintre noi să ia serios propriile noastre abilități și să folosească proiecțiile pozitive ale altor persoane ca o modalitate de a le scoate la suprafata pe ale noastre.

Ai un model in viata si doresti sa devii ca el? Nu crezi ca vei reusi? Hai sa facem pasi impreuna in dezvoltarea ta personala!

Fa o Programare

Similar Posts